OM

Oss

Med erfarenheter från roller som HR-Direktör och international change manager har Anna Sanderoth Vilkas de senaste 10 åren gjort skillnad för många företag och organisationer samt individer. Nu var det dags att ta den framgångsrika Sumo-metodiken vidare och därför startas Sumo Growth Institute. Året var 2023.

– Jag märkte snabbt att vårt arbetssätt som blandar coaching, NLP och positiv psykologi gjorde skillnad på riktigt. Våra kunder fick de resultat de önskade. När jag träffade Mervi Keskitalo, som satt som ägarrepresentant i den styrelse jag var med i, sa det klick. Mervi, med en bakgrund inom finans och affärsutveckling, framför allt i ägarledda bolag, är också utbildad coach och gillade mina arbetssätt i vårt gemensamma styrelsearbete. Tankarna på att ta Sumo-metodiken ut på den öppna marknaden föddes, säger VD, Director of Education och grundaren Anna.

Ledarskapsutbildning men NLP och Coaching

 Anna Sanderoth Vilkas VD och Director of Education

Resultat som skapar framgång

Sumo-metodiken bygger på ICF (International Coaching Federations) 8 grundantaganden, NLP verktyg inkl. modellering och de egna verktyg Anna skapat själv, kryddat med positiv psykologi. Verktyg som givit resultat och skapat framgångar för företag och individer.

Utbildningskatalogen innehåller både öppna utbildningar och företagsspecifika utbildningar.

Du kan utbilda dig inom ledarskap, säljande kommunikation och förändringsledning. Du kan även vidareutbilda dig inom NLP.

Utbildningarna sker IRL i Stockholm och  Göteborg.  Men vi erbjuder även PopUp-utbildningar runt om i landet när intresse finnes. På sikt kommer vi även att erbjuda digitala lösningar. På sikt kommer vi att genomföra utbildningar i fler städer i Sverige. 

– Jag har sett Anna in action och vet hur kraftfulla verktygen och metodiken är. Att nu fått sätta allt på pränt och låta fler få tillgång till hennes kompetens och verktyg känns spännande. Vi vill sprida kunskapen och skapa en plattform för varaktig förändring.

Mervi Keskitalo

Ordförande, Sumo Growth Institute

– Efter en av Annas föreläsningar på en konferens i Wien i november 2022 har förfrågningar på Annas kompetens och koncept kommit in från hela världen. Deltagarna kom från ledande business schools som Henley Business School, WU Vienna University of Economics and Business och Singapore Management University med flera, detta känns som en fin indikation på att vi är något intressant på spåret. För att kunna växa utbildar vi löpande fler utbildare som blir ackrediterade utbildare hos oss på Sumo Growth Institute.

Mikael Vilkas

Senior partner, Sumo Growth Institute

Mer om oss 

Vill du veta mer om bakgrunden till varför Sumo Growth Institute startats kan du med fördel lyssna på detta poddavsnitt av Vilkas Podderier. Här pratar de tre grundarna Anna Sanderoth Vilkas, Mikael Vilkas och Mervi Keskitalo om hur och varför företaget startades. Mycket nöje!

Våra utbildningar är unika och skräddarsydda för att ge dig den bästa möjliga kompetensen. Med rötter i NLP, Neurolingvistisk programmering och det coachande förhållningssättet enligt ICF, erbjuder vi en unik mix av inriktningar. Dessutom använder vi vår egen SUMO-metodik för att skapa verklig förändring.

Genom att bli diplomerad och certifierad hos oss får du en gedigen grund i NLP och möjlighet att fortsätta din certifiering inom området. Vi erbjuder flera nivåer, från Diploma till NLP Communication Master Practitioner. Dina diplom och certifieringar visar tydligt din utbildningsinriktning och omfattning i tid.V