TILLVÄXT FÖR DEN HÅLLBARA MÄNNISKAN

Vi brinner för att skapa en bättre värld där människor känner trygghet och
får möjlighet att utvecklas.

OM OSS

Från vänster: Mikael Vilkas Senior Partner, Anna Sanderoth Vilkas VD och Director of Education

Vi finns här för dig

Med erfarenheter från roller som HR-Direktör och international change manager har Anna Sanderoth Vilkas de senaste 10 åren gjort skillnad för många företag och organisationer samt individer. Nu är det dags att ta den framgångsrika Sumo-metodiken vidare och därför startas Sumo Growth Institute.

– Jag märkte snabbt att vårt arbetssätt som blandar coaching, NLP och positiv psykologi gjorde skillnad på riktigt. Våra kunder fick de resultat de önskade. När jag träffade Mervi Keskitalo, som satt som ägarrepresentant i den styrelse jag var med i, sa det klick. Mervi, med en bakgrund inom finans och affärsutveckling, framför allt i ägarledda bolag, är också utbildad coach och gillade mina arbetssätt i vårt gemensamma styrelsearbete. Tankarna på att ta Sumo-metodiken ut på den öppna marknaden föddes, säger VD, Director of Education och grundaren Anna.

Sumo-metodiken bygger på ICF (International Coaching Federations) 8 grundantaganden, NLP verktyg inkl. modellering och de egna verktyg Anna skapat själv, kryddat med positiv psykologi. Verktyg som givit resultat och skapat framgångar för företag och individer.

– Jag har sett Anna in action och vet hur kraftfulla verktygen och metodiken är. Att nu sätta allt på pränt och låta fler få tillgång till hennes kompetens och verktyg känns spännande. Vi vill sprida kunskapen och skapa en plattform för varaktig förändring, säger Mervi, Sumo Growth Institutes ordförande.

Utbildningskatalogen kommer innehålla både öppna utbildningar och företagsspecifika utbildningar. Utbildningarna kommer också rikta sig mot olika målgrupper som till exempel ledare, medarbetare, föräldrar och lärare.

– Efter en av Annas föreläsningar på en konferens i Wien i november förra året har förfrågningar på Annas kompetens och koncept kommit in från hela världen. Deltagarna kom från ledande business schools som Henley Business School, WU Vienna University of Economics and Business och Singapore Management University med flera, detta känns som en fin indikation på att vi är något intressant på spåret, säger Mervi.

– Vi genomför våra utbildningar IRL initialt i Stockholm, Göteborg, Falun och Strömstad. På sikt kommer vi även att erbjuda digitala lösningar. Självklart kommer vi att genomföra utbildningar i fler städer i Sverige och även i Europa och USA. Vi har fått förfrågningar från flera business schools runt om i värden som är nyfikna på vårt koncept, berättar Anna.

Mer om oss 

Vill du veta mer om bakgrunden till varför Sumo Growth Institute startats kan du med fördel lyssna på detta poddavsnitt av Vilkas Podderier. Här pratar de tre grundarna Anna Sanderoth Vilkas, Mikael Vilkas och Mervi Keskitalo om hur och varför företaget startades. Mycket nöje!